Werkwijze

Over de zin en onzin van een goede voorbereiding

U zet een tekstschrijver aan het werk door samen met hem of haar het doel van de exercitie te formuleren. Dat is een deftige manier om te zeggen dat een uitgebreide briefing en het vermelden van wat juist wel of niet moet gebeuren van groot belang is. Dat wil niet zeggen dat er een halve dag vergaderen voor nodig is om tot een helder omschreven idee of boodschap te komen. Het formuleren van de propositie kan betrekkelijk snel tot stand komen als het voorbereidende werk allang is gedaan, als nagedacht is welke kenmerken van een dienst of product naar voren moet komen. Zelf met een telefoontje van een kwartier kan betrekkelijk snel worden verteld wat een schrijver moet gaan produceren. De ervaring leert dat een tekstschrijver vooral zelf vragen moet stellen en door moet vragen. Ook wanneer de propositie nog niet helder is geformuleerd kan het werken met een copywriter zijn vruchten afwerpen omdat meerdere alternatieve teksten de revue passeren en u zo een idee krijgt wat u juist niet wilt gaan doen. Een briefing is vooral bedoeld om tot de kern door te dringen.

briefing

Het concept en het bijschaven van een tekst

Tekst veranderen of bijschaven is onlosmakelijk verbonden met het idee dat iets beter wordt naarmate de boodschap verlost wordt van overbodige woorden of zinsdelen. Dat betekent niet dat u als opdrachtgever eindeloos kan vragen om zaken aan te laten passen. Dat is bijna hetzelfde als een stukadoor vragen om nog een laag stucwerk aan te brengen omdat het volgens u nog niet wit genoeg is. Bij Anycopy kunt u maximaal 15% van de concepttekst laten veranderen. De ervaring leert dat dit voor de meeste tekstprojecten volstaat en de opdrachtgever ruimte biedt om noodzakelijke aanpassingen door te voeren. Hoe beter uw briefing, hoe efficiƫnter kan worden gewerkt.

De samenwerking

Anycopy werkt samen met allerlei mensen die verantwoordelijk zijn voor de communicatie vanuit hun organisatie. Dat kan gaan om PR-functionarissen, salesmanagers, directeuren maar ook technische mensen die een tekst willen laten opstellen. Voor ons maakt het niet uit wie u bent, als u maar open staat voor die vragen die belangrijk zijn om tot de kern door te dringen. Lees meer over waarom u een copywriter nodig zou kunnen hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.