Nieuwsbrieven opzetten

Nieuwsbrieven opzetten

Blog 0

NieuwsbriefBegint u vanaf nul of wilt u uw nieuwsberichten koppelen aan uw bestaande site? Of is het juist slimmer om een separate nieuwssite op te richten zodat berichten gemakkelijker kunnen worden geplaatst? Voordat u alles gaat regelen en installeren, is het handig dat u zich dit soort basisvragen stelt.

Zelfs als u niet van plan bent om honderden nieuwsitems per jaar te sturen naar geïnteresseerden via een nieuwsbrief, dan nog kan het handiger zijn om een specifieke WordPress nieuwssite te creëren waar de berichten op staan. U bereikt daarmee een aantal voordelen:

  • Uw bestaande site hoeft niet structureel aangepast te worden of er hoeft geen nieuwe functionaliteit te worden gebouwd
  • U heeft een overzichtelijke nieuwssite met alleen maar nieuwsberichten op een simpel platform dat speciaal is ingericht om snel berichten te plaatsen (WordPress)
  • U kunt uw nieuwsbrief wat compacter inrichten want lezers worden met een ‘lees verder’ verwijzing doorgelinkt naar uw nieuwssite, niet alle tekst van het nieuws hoeft op de nieuwsbrief te staan
  • Een separate wordpress site zorgt ervoor dat u zelf ook gemakkelijk nieuwsberichten kunt plaatsen en dit niet specifiek door een externe partij hoeft te laten doen

Grotere organsisaties zoeken meestal een manier om vanuit hun bestaande site/platform nieuwsbrieven te generen. En dat gaat vaak verder dan even een wordpress site te installeren.  Wanneer de mogelijkheid voor het versturen van nieuws nog niet bestaat binnen deze site, dan zal er nieuwe functionaliteit moeten worden toegevoegd. Dan kan een eenvoduige webdesigner meestal niet, u heeft daarvoor echt een PHP-specialist nodig die dit voor u kan bouwen.

Content – Wat is nieuwswaardig?

Een nieuw product of een nieuw te ontwikkelen dienst, een leuk project dat u net heeft voltooid, u kunt nieuws uit allerlei soorten bronnen genereren, ook externe bronnen. Het nieuws moet wel een beetje uniek zijn natuurlijk en echt gericht zijn op uw eigen vakgebied of de ontwikkeling binnen uw bedrijf. Bent u bezig met een groot project voor een klant? Dan kan het zelfs helpen om alle ontwikkelingen van dat project als nieuws aan de doelgroep aan te bieden. Zo worden medewerkers van uw klant direct op de hoogte gehouden van de voortgang van een project. Deze inzet kan als zeer welkom worden gezien, het is evenwel de vraag of daar het nodige budget voor beschikbaar is en of uw klant daar de voordelen van ziet.