Tekstschrijver Nieuwsbrieven & Directmails

Zoekt u iemand die op regelmatige tijden digitale nieuwsbrieven of mails verzorgt en die de juiste snaar weet te raken? Een nieuwsbrief is een middel om klanten of geĆÆnteresseerden op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen, veranderde diensten of producten die u eerdaags gaat lanceren. Een directmail kan ook informatie bevatten die minder nieuwswaardig is maar die wel essentiĆ«le informatie bevat voor uw klanten. Tegenwoordig bestaan er tal van handige online hulpmiddelen om digitale mails grafisch in uw webbrowser op te maken. Naast gelimiteerde freeware zoals Cakemail en Mailchimp zijn er tal van andere E-mail softwarepakketten op het internet te vinden. Uiteraard kunt u ook besluiten om via e-mailprogramma’s zoals Outlook uw mail te gaan versturen, al kleven hier wel wat nadelen aan.

onlinelogomaker-020515-1243020515-1247020515-1250020515-1252020515-1254020515-1258020515-1304

Belangrijk voor het succesvol starten van nieuwsbrief- of e-mailcampagnes is het vormgeven van een laagdrempelige manier om mensen in te laten schrijven. Dit kan dan ook het beste op uw eigen website gebeuren. Start u vanaf nul, dan is het slim om geadresseerden specifiek te vragen of zij de nieuwsbrief periodiek toegestuurd willen krijgen met daarbij ook de opt-out keuze. Ook zal op de een of andere manier een koppeling moeten worden gemaakt tussen inschrijvers op de website en uw adressenbestand.

Wat zijn goede teksten voor een nieuwsbrief?

Een nieuwsbrief moet vooral overzichtelijk zijn en relevant. Teveel grafische fratsen kan de lezer afleiden van de boodschap. Het liefst zet u de berichten onder elkaar in volgorde van importantie. Begin met het belangrijkste nieuwsfeit of onderwerp en zet de minder belangrijke items onderaan. Ook is het goed om gelijk met de deur in huis te vallen, schrijf geen lange inleidingen of uitwijdingen. Probeer zo kort mogelijke zinnen te maken zodat informatie snel kan worden opgenomen. Net als bij veel teksten voor het web is schrijven voor een nieuwsbrief ook een kwestie van schrappen en nog eens schrappen.

too hot

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.