Tekstschrijver Corporate

Wat is corporate copywriting?

Corporate Copywriting is misschien wel het meest onzichtbare broertje van alle schrijfdisciplines. Het is geen fictie en het is geen journalistiek, het is ook zeker niet alleen schrijven voor websites. Corporate copywriting houdt eigenlijk het wiel van de marketingmachine gesmeerd en helpt u met de eenduidig presentatie van uw business naar uw klanten toe. Corporate communicatie is in essentie het managen van reputatie. Een corporate copywriter houdt zich bezig met strategische marketingposities, merkontwikkeling en proposities die voor een langere termijn op de kaart moeten worden gezet, het liefst allemaal ontwikkelt vanuit één kernachtig idee.

corporate

Merkidentiteit

Een merkidentiteit of brand image is de persoonlijkheid van uw organisatie. Merken hebben steeds meer te maken met emotie. Vooral voor grotere bedrijven is nadenken over hoe dat merk eruit ziet en hoe het gestalte moet krijgen via diverse kanalen een jaarlijks terugkerend fenomeen. Goede merken zijn merken die voor een langere termijn identificeerbaar zijn, maar hoe komt dat eigenlijk? Komt dat door het continue hameren op dezelfde verhalen of komt dat door creatief om te springen met een steeds terugkerend maar zeer vruchtbaar thema? Bij het laatste kan een corporate copywriter u zeker helpen. Wanneer het merk als zodanig is bepaald gaat een corporate copywriter aan de slag met de vertaling van dat merk naar woorden.

Vertaling van intrinsieke merkeigenschappen naar de juiste woorden

Zeer luid van de kansel schreeuwen heeft weinig zin meer in deze tijd. Verleiden is het toverwoord en dat kan het beste worden gedaan door op subtiele wijze de voordelen van uw organisatie en uw diensten naar voren te halen. Corporate Copywriting beschrijft niet alleen de drijfveren van uw organisatie, maar verpakt deze drijfveren in beloften die over langere tijd waar kunnen worden gemaakt. Bovendien is Corporate Copywriting bij uitstek de discipline waar kennis over B2B-communicatie een centrale rol speelt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.