Verkoopbrochure schrijven

Het outsourcen van een verkoopbrochure, waarom zou u dat niet gewoon zelf kunnen?

Een verkoopbrochure is erop gericht om producten of diensten op een klantvriendelijke wijze aan de man te brengen. U denkt uiteraard: ‘dat kan ik zelf het beste, want ik weet alles over mijn producten, mijn concurrenten en mijn doelgroep!’. En toch lukt het veel ondernemers of organisaties niet op een doeltreffende manier hun dienst of product in print te verkopen, simpelweg omdat aantrekkelijk en wervend schrijven een vak is. Copywriting is een specialisme. Het afwegen van woordkeus, stijl en inhoud komt niet zomaar uit de hoge hoed. In plaats van lange uitwijdingen kunt u het beste gelijk ingaan op de voordelen die deze producten of diensten voor uw doelgroep bieden. Soms kunnen fraaie afbeeldingen met een prijs eronder en wat simpele omschrijvingen omtrent ‘benefits’ veel meer impact hebben dan een lange tekst. Gelijk met de deur in huis vallen kan al veel opleveren. De verkoopbrochure is bij uitstek het domein van de copywriter, maar ook kan de grafische vormgever een behoorlijke invloed hebben op de aantrekkelijkheid van de boodschap. Het schrijven van verkoopbrochures is een vak apart. Een copywriter moet zich allereerst verdiepen in de producten of diensten die worden beschreven en zich vooral inleven in de doelgroep en de wijze waarop deze het meest doeltreffend tegemoet kan worden getreden.

De voordelen van het laten schrijven van een verkoopbrochure door de professionals van Anycopy:

  • Volledig projectteam voor schrijven, opmaak en drukken van verkoopbrochures, u hoeft niet zelf de diverse specialisten bij elkaar te gaan zoeken of intern een projectteam op te zetten.

  • Voor veel middelgrote MKB-ers is het professioneel schrijven en opmaken van verkoopbrochures niet kostenefficiënt te realiseren.

  • Merk en branding informatie/vormgeving kan gelijk in de brochure worden meegenomen.

  • Snelle doorlooptijd (soms binnen een maand) door optimalisering van proces en stappenplan, omdat onze specialisten op elkaar zijn ingespeeld kunt u snel een brochure produceren.

  • Vaste lage prijzen voor drukwerk, door vaste contracten met drukkers kunnen wij een vaste lage prijs bieden voor verkoopbrochures.

  • Regie, redactie en beheer onder één dak, proefdrukken, controleronden en wijzigingen onder regie van één partij.

  • Maandelijks terugkerende uitingen kunnen in dezelfde stijl en dus veelal goedkoper worden geproduceerd.

  • Anycopy heeft ruim 10 jaar ervaring in de productie van verkoopbrochures voor kleine en grotere ondernemingen.

Vorm en inhoud van de verkoopbrochure op elkaar afstemmen

De vorm, stijl en inhoud van de verkoopbrochure moet goed worden afgestemd met illustraties. Het kan in vele gevallen handig zijn om een grafische vormgever in te schakelen om de verkoopbrochure een uniek karakter te geven. Bovendien kunnen vormen, kleuren en andere elementen de nadruk leggen op bijzondere kwaliteiten van producten en diensten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.